MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Truskawki to ulubiony owoc Polaków. Na ich pierwsze majowe...
fot. woyzzeck/123RF

Co jeść w maju? Te sezonowe warzywa i owoce kuszą smakiem i kolorem. Warto kupować je wiosną! Będą pyszne i zdrowe

Truskawki na odporność i piękną skórę

Truskawki to ulubiony owoc Polaków. Na ich pierwsze majowe zbiory czekamy z niecierpliwością. Świeże owoce trafiają na nasze stoły zazwyczaj w ciągu doby, dostarczając duże ilości witaminy C i błonnika. Są niskokaloryczne, mają także nisko indeks glikemiczny. Jedzenie truskawek sprzyja utrzymaniu właściwej wagi i pięknej skóry, lepszemu wchłanianiu żelaza i podnosi odporność organizmu. Można jeść je w każdej postaci – jako samodzielną przekąskę, jako składnik musów, deserów, sałatek.

Zobacz również

Wyciek gazu w Łabiszynku. Interweniowała straż i pogotowie gazowe

Wyciek gazu w Łabiszynku. Interweniowała straż i pogotowie gazowe

Konkurs „Eurodyktando 2024”. Rywalizowało ze sobą ponad 300 uczniów! Zobacz ZDJĘCIA

Konkurs „Eurodyktando 2024”. Rywalizowało ze sobą ponad 300 uczniów! Zobacz ZDJĘCIA

Polecamy

Pyszny biszkopt z truskawkami. Poznaj przepis na deser jak od babci

Pyszny biszkopt z truskawkami. Poznaj przepis na deser jak od babci

Takie zapisy przestaną być błędami ortograficznymi. RJP zmienia zasady ortografii

Takie zapisy przestaną być błędami ortograficznymi. RJP zmienia zasady ortografii

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka

Jest zdrowszy niż oliwa z oliwek. Na serce, jelita i nerki. Wystarczy 1 łyżeczka